1 Ağustos 2012 Çarşamba

boşver

Ne yaptığım, neden yaptığım o kadar da önemli değil. Zaman bizi bir yerlere taşıyor. Biz sadece debelenip duruyoruz o yolculukta. Değiştirebildiklerimiz koskoca evrende sadece bir kelebeğin kanadı kadar yer kaplıyor. Ki çoğu zaman o değişikliği bile yapamıyoruz. Sonra da başarısız olduk sanıyoruz. Kaderci değilim. Sadece '>>' bu işaretin anlamını gerçek manada kavramış biriyim. Evet, bazı şeyler çok büyük; bazı nesneler, bazı kavramlar hem boyumuzu hem de düşünebilme yetimizi fazlasıyla aşıyor. Bu yüzden de çabuk vazgeçiyoruz düşünmekten, sıkılıyoruz. Gündelik sıkıntılara çeviriyoruz tekrar zihnimizi. Oyalanıyoruz ve yine aynı kapıya çıkıyor 'sonuç' denilen şey; debeleniyoruz zamanın açtığı yolda ilerlerken. Ne yapalım, her şeye boş mu verelim? Bilmem. İstiyorsanız boşverin. Ben boşverebildiğim kadar boşveriyorum, kendi adıma. Sıkıntıya değmiyor bir kelebek kanadı üzerindeyken, hayatlar pamuk ipliğine bağlıyken, düzensizliğin düzeni hüküm sürerken, vs vs vs .. Bilindik kalıplar bunlar, uzatmaya lüzum yok. Boşverelim gitsin.

3 yorum:

  1. "Ne yapalım, her şeye boş mu verelim? Bilmem"

    Demek zaten hayatın anlamını bulamadım, demekki "yok" demekten farkı kalmıyor.

    Evrende yapabildiklerin bir kelebeğin kanadını oynatmak kadar küçükken, kendi vucudunun da bi o kadar küçük olduğunu görmek güzel.

    Ama "amaç" zaten sahip olduğun vucudunla evren'de ne kadar iş yapabildiğin oluyor.

    Kelebeğin kanadını kaldırması senin için küçük, onun için tırtıllıktan kurtulması demek oluyor..

    YanıtlaSil
  2. yok, o cümle hayatın anlamını bulamadım demekki yok anlamına gelmiyor orda siz biraz fazla öznel yorumlamışsınız :) ben paragrafta hayatın bazı zamanlar anlayamayacagımız kadar buyuk anlamlar ihtiva ettiğinden bahsediyorum aslında. :) bu arada yaşam amacının sahip olduğumuz vücüdun büyüklüğüne göre ortaya çıkardığımız işin miktarı olduğuna da pek katılasım gelmedi :)

    yorum için tesekkurler, mutlu günler..

    YanıtlaSil
  3. tabiki kendi yorumumu katacağım :) Aksi halde savunum'um olmaz :)

    Anlatmak istediğim ise "bazı zamanlar" için değil her zaman için anlayamayacağımız kadar anlamlar ihtiva eden olayların olduğunu,

    Ama bizim amacımızın "elimizde varolan" ile bu anlamlandırılamayan kısmının anlamlandırılması gerek kaldığı idi..

    Yoksa aşk her zaman anlamlandırılamayacak,
    Ama anlamlandırma çabasına edebiyat diyeceğiz :)

    YanıtlaSil